24-jarige kat Musti overleden net voor ze de oudste kat van het land werd: "Wij zijn gebroken mensen"

Musti

Twee weken geleden werd de kat Musti uit Oplinter bij Tienen 24 jaar. Ze leek lang op recordkoers te liggen om de oudste kat van België te worden, maar haalde dat net niet. Baasjes Yves en An zijn gebroken. 

“Musti is bij ons geboren maar leefde altijd buiten. Vier jaar geleden hebben we ze binnen gehaald want ze was de laatste van haar nest. Ze is hier geboren en getogen en jammer genoeg ook overleden", vertellen de bedroefde Yves en An.

"In het weekend wilde ze niet meer komen eten en we zagen haar achteruit gaan. Ze dronk sinds zondag enkel nog melk en water. Sindsdien spoten we om het uur onderhuids vocht in maar het mocht niet baten. Ze vroeg toch nog telkens naar eten, maar elke keer als we haar iets aanboden, draaide ze haar hoofdje weg. Niets ging nog naar binnen. De reden hiervan is voor ons onbekend. Donderdagochtend moesten we zeer vroeg naar de kliniek en we zijn misschien drie kwartier weggeweest. Toen we thuiskwamen hing Musti uit de zetel. We hadden al te horen gekregen dat we ze misschien op een zachte manier moesten laten inslapen, maar dat was jammer genoeg niet nodig. Ze is op eigen kracht gegaan, toen we thuiskwamen. Ze heeft echt op ons gewacht, zo lijkt het", stelt Yves.

"We zijn beiden gebroken, het is ook een enorm gemis. Musti was 24 jaar bij ons en dat is echt enorm lang. Vier weken geleden overleed mijn vader en nu Musti. Het is echt de druppel”, zo besluit Yves.

Musti
Musti met kleindochter Yentl

Lees meer over