185 festivalgangers op drugs betrapt tijdens Rock Werchter

Rock Werchter

Het parket van Leuven controleerde, zoals op voorhand aangekondigd, samen met de politiezones BRT (Begijnendijk, Rotselaar en Tremelo) en BHK (Boortmeerbeek, Haacht en Keerbergen) op drugs tijdens Rock Werchter. 

In totaal werden 185 festivalgangers betrapt met een gebruikershoeveelheid drugs. De verdovende middelen werden meteen in beslag genomen. 180 personen kregen een onmiddellijke minnelijke schikking (OMS) aangeboden door het parket. De boete varieerde afhankelijk van de hoeveelheid en de soort verdovende middelen. Voor vijf festivalgangers werd een klassiek proces-verbaal opgesteld omdat ze niet voldeden aan de voorwaarden voor een OMS. Daarnaast kreeg één bezoeker een onmiddellijke minnelijke schikking omdat hij een mes op zak had.

"Alle festivalgangers moeten kunnen genieten van een veilige en zorgeloze festivalervaring. Omdat drugs ook tijdens festivals niet getolereerd worden, waren er verschillende controles bij de ingang van het terrein, op en rond de campings en aan het station van Leuven", zo klinkt het bij het parket van Leuven.

Tijdens het festival golden er strenge regels voor het gebruik van drones om de veiligheid van het publiek te kunnen garanderen. Er werden verschillende inbreuken vastgesteld met als gevolg dat er vier drones in beslag genomen werden door de politiediensten

Lees meer over