10.000 kilometer voor 10.000 levens

sportoase
Nu zondag, 21 februari, roept Sportoase, samen met enkele andere sectorgenoten, haar leden op om in alle veiligheid te komen lopen op een loopband die in de buitenlucht aan de verschillende fitnesscentra van Sportoase geplaatst wordt.

Het doel van deze actie is om met alle deelnemende fitnesscentra samen 10.000 km te verzamelen. Aangezien binnen fitnessen door de huidige coronamaatregelen nog niet mogelijk is, komt Sportoase met het initiatief om de loopactiviteiten buiten verder te zetten. Het wil op die manier het belang van beweging, en de rol die fitnesscentra hierin kunnen spelen, benadrukken.

Jaarlijks sterven er 30.000 Belgen aan hart- en vaatziekten die gelinkt zijn aan een ongezonde levensstijl. Fitness is belangrijk als preventief middel en redt zo naar schatting 10.000 mensenlevens per jaar.

Iedereen kan zich bij Sportoase telefonisch inschrijven om zondag tussen 10u en 18u zijn/haar kilometers te lopen. Een Sportoasecoach zal hierbij steeds aanwezig zijn om alle veiligheidsrichtlijnen nauwgezet op te volgen zodat deze gezondheidsactie op een veilige manier buiten kan plaatsvinden.

Lees meer over