Wateroverlast aan Lubbeekse Aldi

water Aldi
De onweders van zaterdag 3 juli boven het Hageland zorgden niet voor heel veel problemen maar aan de Aldi-vestiging, aan de Staatsbaan in Lubbeek, was het wel prijs. De straat kwam blank te staan. N-VA schepen van Openbare Werken Davy Suffeleers hoopt dat er binnenkort werk wordt gemaakt van het rioleringsproject dat Aquafin en de Vlaamse Milieumaatschappij daar plannen in de toekomst.

In het Hageland barstte zaterdag een zwaar onweder los, de regen kwam zo hard naar beneden dat je als automobilist nog amper 30 km. per uur kon rijden omdat je anders niets meer zag. Ondanks de felle regenval viel de overlast heel goed mee, dat was de voorbije weken wel anders.

In Lubbeek daarentegen was er wel een probleem want daar leed de omgeving aan de Aldi vestiging wel degelijk onder de overtollige regens. “Het ging er echt fel aan toe en de waterslikkers konden de hoeveelheid regen niet aan. Tot nog toe was er daar nooit een probleem. Er staan daar grote rioleringswerken gepland maar de Staatsbaan is een fel bereden weg en dus moet er best goed over nagedacht worden wanneer die werken worden ingepland. Hoe dan ook moet er daar wel echt iets gebeuren. We hopen dan ook dat er daar snel werk van wordt gemaakt”, zegt schepen van Openbare Werken, Patrimonium, Erfgoed en Digitalisering Davy Suffeleers (N-VA).

Het gaat om het project Collector Vloedgracht dat nu nog in de voorontwerpfase zit. "Deze collector staat al meer dan 20 jaar op de agenda.  Wij hopen als gemeente Lubbeek dat Agentschap Wegen en Verkeer en de Vlaamse Milieumaatschappij snel aan tafel gaan zitten want deze rioleringswerken kunnen gekoppeld worden aan de geplande heraanleg van de N2.  De rioleringswerken aan de N2 lopen over een lengte van ca. 2,6 km, en zouden het water van zo'n 1750 inwoners gescheiden afvoeren.  Bij de aanleg van dit nieuwe rioleringssysteem zou dan ook rekening kunnen gehouden worden met de afvoer/opvang van hemelwater."

Water Lubbeek
Wateroverlast Lubbeek

Lees meer over