Waar kan je wandelen of genieten van iets lekkers in Lubbeek? De nieuwe gids maakt je wegwijs.

An Wouters stelt nieuwe gids voor.
In coronatijden wandelen we met zijn allen meer dan vroeger. Waar je dat best kan doen in Lubbeek vind je nu terug in de Wandel- en Horecagids die schepen van Lokale Economie An Wouters (N-VA) en schepen van Toerisme Paul Duerinckx (CD&V) voorstellen. Daarin vind je verschillende wandelroutes terug, een overzicht van de lokale horeca- en fast food zaken maar er staan ook alle slaapgelegenheden in.

De nieuwe wandel- en horecagids wordt in de loop van de week bij elke inwoner in de brievenbus gedropt en stelt acht wandelroutes in de gemeente voor, het kortste tracé telt 5,3 km., het langste 11,4 km. "Vorig jaar organiseerden we zomerwandelingen waarbij we meerdere routes samenstelden en mensen tijdens de wandeling 2 drankjes bij de lokale horeca aanboden. Aan het einde kreeg elke deelnemer een bon van 10 euro die ze dan later in onze horeca konden spenderen. Op die manier wilden we hen een duwtje in de rug geven in coronatijden. Precies die wandelingen hebben we nu gebundeld in een gids", vertelt Wouters. 

Bij elke route staat ook een plannetje en vind je de namen terug van de straten die je moet volgen. "De bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt staan er ook bij vermeld. Voor het uitstippelen van de wandelingen deden we destijds een beroep op de kennis en de ervaring van de mensen van Natuurpunt Lubbeek. De gids kadert in het gemeentelijk initiatief, van de dienst Lokale Economie en Toerisme, rond handelskernversterking en ondersteunt tegelijk de horeca."

Naast wandelingen vind je in de gids ook een overzicht van alle café's, restaurants en fastfood eetgelegenheden zoals frituren, broodjes- en kebabzaken.  Afsluiten doet de gids met een opsomming van de zaken in de gemeente waar je kan overnachten. 

Mensen die niet in Lubbeek wonen en de nieuwe leidraad niet in de bus kregen, kunnen die online consulteren via https://issuu.com/gemeentelubbeek/docs/wandel-enhorecagids_2021_web

 

Lees meer over