‘Vrijwilligerskorps Lubbeek’ opgestart

Foto: gemeente Lubbeek.

1.200 jongeren uit Lubbeek tussen 18-25 jaar ontvangen de komende dagen een brief om lid te worden van het vrijwilligerskorps. Na een opleiding kunnen zij de aanhoudende druk op de hulpdiensten ietwat verlichten. Het is een initiatief dat mede uitgaat van burgemeester Theo Francken (N-VA).

Ben je uit Lubbeek en help je graag anderen uit de nood? Hieronder staat waaraan jij moet beantwoorden om onze hulpdiensten een handje toe te steken.

“Ben je stressbestendig, diplomatisch en discreet? Wil je graag je steentje bijdragen als vrijwilliger? Lubbeek kan je hulp goed gebruiken! Wij zoeken vrijwilligers in geval van noodsituaties in onze gemeente.

Bij een ramp of incident moet er heel wat gebeuren. Op zo’n moment hebben we helpende handen nodig. Zo is er het gemeentelijk coördinatiecomité. Dit bestaat uit een informatiecentrum waarnaar bezorgde burgers kunnen bellen en een opvangcentrum voor de getroffenen. Als vrijwilliger kan je hieraan meewerken. Zo geef je mensen de juiste informatie en stel je hen gerust op moeilijke momenten.

Of hou je meer van actie en wil je de handen uit de mouwen steken? Ook dat is mogelijk! Denk bijvoorbeeld aan het vullen van zandzakjes tijdens overstromingen, het meehelpen met het vrijmaken van wegen, of het plaatsen van nadars op perimeters om de hulpdiensten ongestoord hun werk te kunnen laten doen en de bevolking op een veilige afstand te houden.

Wij zoeken vrijwilligers tussen 18 en 25 jaar die zich willen inzetten bij een crisis. Met opleidingen door brandweer, Rode Kruis en politie, in communicatie en het opvangen van mensen, helpen wij jou om onze inwoners te helpen.

Ook daarna nodigen we jou nog regelmatig uit voor oefeningen, zodat je helemaal klaar staat in geval van nood.

Moeten we er nog bij vermelden dat de klimaatopwarming en de vele calamiteiten ons ertoe aanzetten hier prioritair werk van te maken? Wij hebben jouw helpende handen nodig”, klonk het namens de Lubbeekse gemeente.

Heb je interesse? Registreer je dan vóór 19 september 2022 via https://www.lubbeek.be/eloket/formulier/109/vrijwilligerskorps-lubbeek

Lees meer over