Voormalig gemeentehuis in Lubbeek ruimt de baan voor meer groen

Politiekantoor
In Lubbeek verdwijnt het oude gemeentehuis in het kader van de ontharding, ook in de deelgemeentes verdwijnen er 'hardere delen' om betere waterdoorsijpeling in de toekomst mogelijk te maken.

"De zomer was prachtig, maar ook heel droog. Vlaanderen moet in sneltempo ontharden zoniet krijgen we watertekorten. Lubbeek is niet enkel heel streng op verhardingen van voortuinen aan nieuwe bouwkavels, we geven ook het goede voorbeeld. Zo slopen we de komende weken het oud-gemeentehuis in Lubbeek en maken we er een groen plein van", klonk het bij burgemeester Theo Francken (N-VA).

In Linden zal de komende maanden de parking naast de kerk, het groot plein aan de Jachthuislaan, maar ook het groot plein aan de Jeugdsquare, het ‘Rode plein’ in de volksmond onthard worden. In Binkom willen ze het groot plein aan de Sint-Rochtuskapel te ontharden. In Pellenberg is dat voor het dorpsplein het geval, tenminste na de verhuis van de school.

"Vandaag is onze subsidie-aanvraag ingediend bij de provincie Vlaams-Brabant. We gaan van deze onthardingen blauwe en groene parels maken. De overheid kan dit echter niet alleen. Elke burger heeft hier een eigen verantwoordelijkheid. Verhard minder, onthard meer. Samen gaan we voor een groen en duurzaam Vlaanderen", klonk het.

Lees meer over