Volleybalclub Lizards gaat voor de “beste zomer ooit”

Leuven Beach, Lizards Lubbeek
Voor volleybalclub Lizards Lubbeek-Leuven is het afgelopen seizoen, net als voor andere sportclubs, niet gemakkelijk geweest. Door de coronacrisis kon er amper gevolleybald worden en vielen ook quasi alle andere plannen voor events weg; zowel een financiële als sociale klap. Toch willen de Lizards niet langer bij de pakken blijven zitten. Met een zomercampagne onder de slogan ‘Let’s enjoy the summer, together’ willen ze leden en sympathisanten opnieuw iets geven om naar uit te kijken. En dat doen ze met drie events: het Lizards kamp, Leuven Beach en de Horst Raid.

“Nadat het einde van seizoen 19-20 in het water viel, is het wegvallen van quasi het volledige huidige seizoen een bittere pil”, zegt sportief verantwoordelijke Dries Hoeyberghs. “Enkel onze U11 en U13-spelers hebben ongeveer het volledige seizoen kunnen blijven trainen, net als onze allerjongste Learn2Movertjes. De rest heeft enkel in september even kunnen spelen.” Dat heeft ook een weerslag op de leden van de club: “het begint steeds zwaarder te wegen voor onze Lizards.”

Daarom wil de club graag haar steentje bijdragen om zo iedereen positief te houden. “Als sportclub spelen we een belangrijke sociale rol, en dus blijven we iedereen aanmoedigen om alle regels zo goed mogelijk op te volgen. Voor je eigen gezondheid, maar ook voor die van de mensen rondom je. Tegelijk merken we dat mensen nood hebben aan perspectief.” Het bestuur van de Lizards ging op zoek naar manieren om dat perspectief te voorzien. “Met de campagne ‘Let’s enjoy the summer, together’ hebben we geprobeerd om voor dat perspectief te zorgen. Door nu samen door te bijten, kunnen we binnenkort opnieuw op een veilige manier buiten komen. En we zijn ervan overtuigd dat het gaat aanvoelen als de beste zomer ooit”, aldus voorzitter Jef Laboulle

Het beloofde perspectief komt er met de plannen voor drie sociale events doorheen de zomer. Zo mogen de Lizards zich opnieuw voorbereiden op een spetterend jeugdkamp. Kampverantwoordelijke Joery De Weerdt: “Vorig jaar hebben we strenge protocollen uitgewerkt om een fantastisch kamp met een bubbel van 50 te kunnen organiseren. Dat vraagt veel voorbereidend werk, maar we zijn erin geslaagd om het kamp zonder incidenten te laten verlopen. Dat werkte echt bevrijdend, voor het eerst in lange tijd werden we in die bubbel even niet geconfronteerd met de harde realiteit van corona.”

Daarnaast zijn er ook twee evenementen voor het grote publiek. Met als hoogtepunt Leuven Beach. Waarbij het Ladeuzeplein volledig omgetoverd wordt tot een strand met beachvolleybal. Vorig jaar viel de zestiende editie in het water, dit jaar zijn er nieuwe plannen. Johan Neven, organisator legt uit: “Zoals elk jaar willen we hartje Leuven in juli omtoveren tot een tropisch strand. Maar dit jaar willen we er ook het event van maken dat het einde van de pandemie inluidt. Hoe geweldig zou het zijn als we met z’n allen in juli op het Ladeuzeplein kunnen feesten dat we eindelijk van het grootste leed verlost zijn?” Leuvens schepen van Sport Johan Geleyns is alvast even enthousiast: “Dat we in 2021 Europese sportstad zijn hebben we te danken aan al onze fantastische sportclubs, zoals de Lizards. We kijken echt uit naar een evenement zoals Leuven Beach, want het is een lang en moeilijk jaar geweest. Ook in de sportwereld.”

Het tweede evenement, de Horst Raid, een loop- en mountainbike-event, werd vorig jaar in het midden van de pandemie voor het eerst georganiseerd. Op 25 april volgt dit jaar de tweede editie. “Door het aantal mogelijke inschrijvingen te beperken en veel voorzorgsmaatregelen te treffen, hebben we het event vorig jaar op een veilige manier kunnen laten plaatsvinden. We hebben toen veel positieve reacties gekregen van sporters die onze inspanningen apprecieerden. Die reacties drijven ons nu om het gewoon opnieuw te doen. De omstandigheden zijn er niet makkelijker op geworden, maar het gevoel dat we mensen echt helpen om hun beperkte sociale leven te compenseren, zorgt voor extra motivatie”, vertelt Bram Lerouge, verantwoordelijk organisator.

Meer informatie over de initiatieven en evenementen van volleybalclub Lizards Lubbeek-Leuven kan je vinden op de campagnewebsite: www.lizards.be/summerisbettertogether. Inschrijven voor de Horst Raid kan op www.horstraid.be.

Lees meer over