Uitbaters paardenpension riskeren celstraf voor slechte behandeling paarden

29 november 2021 | 16u29 | Gepost door redactieleuven…
Vier verdachte dieven betrapt in Leuven en Bertem
De uitbaters van een paardenpension in Lubbeek riskeren gevangenisstraf en een geldboete, omdat ze de paarden van een zestal eigenaars slecht zouden verzorgd hebben.

Volgens de burgerlijke partijen zouden hun wedstrijdpaarden in het pension in Lubbeek niet het beloofde krachtvoer hebben gekregen, waardoor prestaties uitbleven. Zo zou er ook gefoefeld zijn met contracten om te verdoezelen dat de paarden gewoon gerst gevoederd kregen. De twee vijftigers riskeren zes maanden cel met uitstel en 12.000 euro boete. Ook zou er door de uitbater onwettige geneeskunde zijn toegepast, door het zelf inspuiten van de dieren. Hij riskeert daardoor nog eens 8.000 euro boete.

Wat het openbaar ministerie betreft, is er wel degelijk een link tussen het ontbreken van voeding en de ondermaatse prestaties van de wedstrijddieren. Zelf ontkennen de twee eigenaars van het paardenpension dat ze de verkeerde voeding zouden hebben gegeven. De twee willen dan ook de vrijspraak voor de verwaarlozing, oplichting en valsheid in geschriften. Als ze toch schuldig verklaard zouden worden, hopen ze op een opschorting. De zes slachtoffers samen eisten samen meer dan 50.000 euro schadevergoeding. Volgens één amazone zouden de lessen die ze investeerde in haar wedstrijdpaarden volledig nutteloos zijn geweest door het ontbreken van de juiste voeding. Vonnis over een maand.  

Lees meer over