Tentoonstelling ‘Lubbeek reist solidair de wereld rond’ en boekvoorstelling Els Hertogen

11 januari 2022 | 22u42 | Gepost door annpeeters
bib
Van 22 januari tot 12 maart 2022 loopt er een tentoonstelling in de bibliotheek van Lubbeek onder de  titel ‘Lubbeek reist solidair de wereld rond’.

Op de bovenverdieping van de bib bevinden zich 40 panelen waarop prachtige foto’s prijken met informatieve tekst erbij. Ze laten je kennismaken met 14 Lubbeekse organisaties voor Internationale Solidariteit die hun werking voorstellen. De panelen zijn opgesteld per continent, zodat je bij een bezoek de hele wereld hebt rondgereisd. Via de QR codes op de panelen kom je terecht op de websites van de organisaties. In vitrinekastjes liggen artisanaat, artefacten, muziekinstrumenten enz., uit de respectievelijke partnerlanden.

Ook is er een gratis brochure ter beschikking, waarin alle deelnemende organisaties worden voorgesteld, aangevuld met enkele Lubbeekse initiatieven die niet op de tentoonstelling aanwezig konden zijn. In de brochure wordt eveneens de GRIS (gemeentelijke raad internationale samenwerking) voorgesteld. Op uitnodiging van de bib nam de GRIS het initiatief voor deze tentoonstelling, die met de steun van het gemeentebestuur werd uitgewerkt.

Op zaterdag 22 januari 2022 verwelkomen medewerkers van genoemde organisaties je in de bib tijdens de openingsuren (van 14u tot 18u). Indien je wenst, krijg je van hen een rondleiding.

Boekvoorstelling

Op zaterdag 26 februari om 19 uur stelt Els Hertogen, - algemeen directeur van 11.11.11. nationaal,- haar boek ‘Van liefdadigheid naar rechtvaardigheid’ voor. Het boek bundelt 11 bijdrages van internationale autoriteiten die elk een ander aspect van internationale solidariteit aanpakken en de actuele stand van zaken schetsen. Na de boekvoorstelling signeert Els haar boek en nodigt de bib je uit voor een glaasje. Vooraf inschrijven is noodzakelijk en gebeurt in de bib, telefonisch 016 63 17 34 of via mail bibliotheek@lubbeek.be.

Lees meer over