Politiezone Lubbeek vraagt om waakzaam te zijn

26 oktober 2021 | 17u18 | Gepost door annpeeters
politiebureau Lubbeek
De politie van politiezone Bierbeek/Boutersem/Holsbeek en Lubbeek krijgt de laatste weken steeds meer meldingen van verdachte gebeurtenissen op hun grondgebied. Ze vragen waakzaam te zijn.

"De laatste weken krijgen wij meer meldingen van verdachte gedragingen op ons grondgebied inzake een of meerdere personen die diverse diensten/ goederen aanbieden en dit hoofdzakelijk bij alleenstaanden en/of personen op leeftijd", laat de politiewoordvoerder weten. "Het gaat bijvoorbeeld over slijpen van scharen en messen, verkoop van stoffen zakdoeken en verkoop van potten en pannen."

Soms bellen de verdachten aan, maar evenzeer staan zij plots aan de achterdeur van de woning indien de oprit vrij toegankelijk is.

"Informeer buren, (groot)ouders, kennissen over onze oproep om waakzaam te zijn, want uiteraard beschikt niet iedereen over toegang tot sociale media. Bel meteen 101 wanneer u verdachte personen of voertuigen opmerkt. Het is van cruciaal belang dit meteen te doen, zo vergroot de kans dat onze ploegen deze personen kunnen aantreffen en controleren."

Lees meer over