Politiezone Lubbeek houdt opendeurdag

Nieuwbouw
Op zondag 2 oktober rolt de politiezone Lubbeek de rode loper uit en gaan de deuren van het gloednieuwe commissariaat op de Gellenberg open voor het grote publiek.

Het is een unieke kans om het politiehuis langs de binnenzijde te bekijken en kennis te maken met een modern gebouw dat energievriendelijk wordt verwarmd en gekoeld. De politiemedewerkers tonen hoe en waar burgers onthaald en verdachten verhoord worden en er zal zelfs de mogelijkheid zijn om een ‘celfie’ te nemen.

Een fotozoektocht, een jobstand, een virtuele schietstand, een drugkoffer, voorstelling van de verkeersdienst, digitale vingerafdrukken, het zijn slechts enkele voorbeelden van wat er die dag op het programma staat.

De federale politie komt langs met onder andere een sproeiwagen, een drone en ook de hondenbrigade is ter plaatse, net als de collega's van het labo. De allerkleinsten kunnen zich uitleven op een springkasteel in de vorm van een politievoertuig. Anderen kunnen dan weer ervaren wat het belang is van het dragen van veiligheidsgordels (tolwagen).

Iedereen is van harte welkom op zondag 2 oktober 2022 van 10 tot 17 uur aan Gellenberg 18, 3210 Lubbeek.

Lees meer over