Politiezone Lubbeek controleert op rijden onder invloed

22 januari 2022 | 11u16 | Gepost door annpeeters
Alcohol in het verkeer
Vrijdagavond stuurde politiezone Bierbeek-Boutersem-Holsbeek-Lubbeek een verkeersploeg de baan op voor controles op rijden onder invloed.

"De feestdagen mogen dan wel voorbij zijn, BOB ben je best het hele jaar", zegt men bij politiezone Lubbeek. "Vrijdag stuurden we één verkeersploeg de baan op om te controleren op rijden onder invloed. Ook in de toekomst zullen we naast de grote alcoholacties geregeld verkeersploegen inzetten met de focus op rijden onder invloed. Proficiat aan al degenen die wel in orde waren, helaas liepen ook een aantal bestuurders tegen de lamp."

Er werden 2 pv's alcohol positief met 6 uur inhouding van het rijbewijs opgesteld en 1 onmiddellijke inning voor alcohol positief alarm met 3 uur inhouding van het rijbewijs. Daarnaast werden ook 1 pv voor rijden onder invloed van drugs met 12 uur inhouding van het rijbewijs en 4 pv's voor drugsbezit opgesteld. Eén bestuurder kreeg een pv voor rijden met een niet-gekeurd voertuig en 1 bestuurder kreeg een onmiddellijke inning voor het niet dragen van de gordel.

Lees meer over