Patiënten kunnen voortaan ook buiten sporten aan UZ Pellenberg

6 september 2019 | 17u45 | Gepost door redactie
Patiënten kunnen voortaan ook buiten sporten aan UZ Pellenberg
Op vrijdag 6 september opent UZ Leuven op campus Pellenberg officieel haar gloednieuwe buitensportterrein. Het polyvalente sportterrein is een grote meerwaarde voor de patiënten van het revalidatiecentrum: zij kunnen voortaan ook buitensporten beoefenen. Dat zal de reïntegratie op een positieve manier beïnvloeden. Het nieuwe omnisportveld is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en ligt op relatief korte afstand […]
Het bericht Patiënten kunnen voortaan ook buiten sporten aan UZ Pellenberg verscheen eerst op Leuven Actueel.

Op vrijdag 6 september opent UZ Leuven op campus Pellenberg officieel haar gloednieuwe buitensportterrein. Het polyvalente sportterrein is een grote meerwaarde voor de patiënten van het revalidatiecentrum: zij kunnen voortaan ook buitensporten beoefenen. Dat zal de reïntegratie op een positieve manier beïnvloeden.

Het nieuwe omnisportveld is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en ligt op relatief korte afstand van de medische afdelingen. Personen met een motorische beperking krijgen hiermee in hun revalidatiefase de kans om sport te beoefenen in een uitdagende setting.

Buitentherapie voor revalidatie en reïntegratie

Het revalidatiecentrum van UZ Leuven is een toonaangevend centrum met heel wat vernieuwde revalidatiemogelijkheden voor verschillende doelgroepen. In de nieuwe therapietoren konden revalidanten al terecht voor een uitgebreid scala aan sporten, maar met een extra buitensportterrein is het aanbod compleet. De buitentherapie was tot op vandaag beperkt tot rolstoelstraining, wandelen en fietsen op het fietsparcours. Voortaan kunnen in de rustige en bosrijke omgeving ook sporten als basketbal, tennis, frisbee, hockey of voetbal gespeeld worden. Tijdens de plechtige opening zullen aanwezige revalidanten alvast het terrein opwarmen met een match rolstoelbasketbal.

Foto: Revalidatiecentrum Pellenberg

Het bericht Patiënten kunnen voortaan ook buiten sporten aan UZ Pellenberg verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over