Opendeurdag Politiezone Lubbeek brengt ruim 1000 euro op voor goed doel

24 november 2022 | 18u43 | Gepost door annpeeters
cheque
De opendeurdag van Lokale Politie Lubbeek op 2 oktober was een groot succes en bracht een mooi bedrag op voor het goede doel.

Meer dan 2000 bezoekers bezochten het gloednieuwe politiekantoor in Lubbeek. Er was ook gelegenheid voor een hapje en een drankje in de achtergelegen feestzaal. De opbrengst hiervan schenkt de politie aan het goede doel. 

"Zoals aangekondigd, gaat de volledige opbrengst naar het goede doel. Omdat verkeersveiligheid ons nauw aan het hart ligt en ook is opgenomen als prioriteit in ons Zonaal Veiligheidsplan was de keuze voor de Stichting 'Ouders van verongelukte kinderen' erg logisch", zegt hoofdcommissaris Walter Vranckx. "Elk slachtoffer dat voorkomen kan worden, is zowel voor de VZW als voor de politie een overwinning. Zelf ondersteunt de VZW de ouders die een kind verloren hebben in het verkeer, houdt ze preventiegesprekken met diverse groepen en ijvert ze voor veiliger verkeer."

Op vrijdag 18 november werd de cheque van 1487 euro plechtig overhandigd, in aanwezigheid van het politiecollege, leden van de interne werkgroep en de politieraadsleden die op de dag zelf een handje toestaken. 

Lees meer over