Nieuwe hondenweide op komst in Gasthuisbos

Hondenweide

In de gemeente Lubbeek is er tot op heden één hondenlosloopzone, namelijk in het Lindenbos te Linden. Het gemeentebestuur wil in het Gasthuisbos van Pellenberg ook een hondenlosloopzone inrichten om zo tegemoet te komen aan de noden van hondenbezitters.

"Dierenliefhebbers die hun trouwe viervoeter(s) graag vrij laten rondlopen, konden tot op vandaag alleen in Linden terecht. Dankzij de overeenkomst die we eind december '21 tekenden met Agentschap Natuur en Bos, kunnen zij binnenkort ook terecht in Pellenberg langs de Lostraat, richting Gasthuisbos. Binnen deze hondenlosloopzone kunnen kleine en grote honden zich naar hartenlust uitleven. Beweging is goed voor hun conditie en het contact met soortgenoten maakt hen socialer. Baasjes kunnen een oogje in het zeil houden, terwijl ze een babbeltje slaan met andere hondeneigenaars. In de toekomst probeer ik ook nog werk te maken van een hondenweide in Binkom, eventueel aan de speelweide op de Keiberg", zegt schepen voor Dierenwelzijn Geert Bovyn (N-VA).

Ook burgemeester Theo Francken (eveneens N-VA) is tevreden. "Samen werken we aan een diervriendelijk Lubbeek. Zo behaalden we eerder het label van diervriendelijke gemeente. We blijven hierop inzetten", klinkt het.

Lees meer over