Nieuw fietspad Geestbeek: een verbetering voor fietsers en veiligheid

Geestbeek
Er komt een nieuw fietspad langs de Geestbeek. Na het succesvolle project van de Ganzendries, is nu Geestbeek aan de beurt.

De gemeenteraad van Lubbeek keurde op 30 mei unaniem de heraanleg van het fietspad van de Geestbeek goed.  Het oude fietspad zal binnenkort worden opgebroken en vervangen door een geheel nieuw fietspad in duurzaam beton, waardoor het niet alleen een langere levensduur heeft, maar ook bestand is tegen de uitdagingen van het plaatselijke fietsverkeer.

"Een van de belangrijkste verbeteringen is de verbreding van het fietspad tot 1,5 meter. Door deze bredere afmetingen kunnen fietsers comfortabeler en veiliger langs de Geestbeek rijden. Dit biedt meer ruimte voor zowel recreatieve fietsers als forenzen, waardoor het fietspad een aantrekkelijke optie wordt voor alle fietsers, ongeacht hun niveau of doel", zegt schepen van Openbare Werken Davy Suffeleers (N-VA).

De aanleg van dit nieuwe fietspad is een gezamenlijke inspanning van Lubbeek en Holsbeek en diverse belanghebbenden, waaronder lokale fietsers en mobiliteitsdeskundigen. "Door nauw samen te werken, heeft het projectteam ervoor gezorgd dat het ontwerp en de uitvoering van het fietspad aan de behoeften en verwachtingen van de gebruikers voldoen.  De kostprijs van dit project bedraagt ca. 830.000 euro."

Tijdens de aanlegfase zullen er verkeersmaatregelen worden genomen om de hinder tot een minimum te beperken en de veiligheid van alle weggebruikers te waarborgen.

"Lubbeek is verheugd over deze nieuwe ontwikkeling en de voordelen die het met zich meebrengt voor fietsers en de gemeenschap als geheel. We blijven ons inzetten voor het verbeteren van de fietsinfrastructuur en het bevorderen van duurzame mobiliteit in onze regio", zeggen schepen Suffeleers en burgemeester Francken (N-VA).

Lees meer over