Minister Weyts brengt bezoek aan zomerschool in Lubbeek

19 augustus 2021 | 16u10 | Gepost door redactie
zomerschool
In Lubbeek loopt de lokale zomerschool morgen ten einde. Twee weken lang nam een 40-tal leerlingen uit de lagere school dagelijks deel aan voorbereidende lessen maar ook aan verrijkende activiteiten. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) bracht gisteren een bezoekje aan de zomerschool, die mee gefinancierd wordt door de Vlaamse overheid.

Samen met burgemeester Theo Francken (N-VA) begeleidde onderwijsschepen van Lubbeek An Wouters (N-VA) het bezoek. “De zomerschool is een initiatief van de Vlaamse overheid”, vertelt An Wouters. “In het kader van corona maakte ze vorig jaar geld vrij om zomerscholen in te richten. Ook in Lubbeek zijn we toen mee op de kar gesprongen. Dit jaar doen we dat opnieuw: in totaal kwamen er deze en vorige week 40 kinderen van het eerste tot het zesde leerjaar langs in onze zomerschool. Ze werden verdeeld over drie klasgroepen.”

“Het doel van de zomerschool is heel eenvoudig: we willen kinderen niet té lang laten stilstaan tijdens de zomervakantie en hen tijdig voorbereiden op het nieuwe schooljaar”, vervolgt Wouters. “De focus ligt daarbij vooral op wiskunde en de Nederlandse taal. Een nobel doel. Toch bestaan er nog veel misverstanden over de zomerschool. Mensen denken soms dat het er te “schools” aan toe gaat, maar niemand komt hier met tegenzin naartoe! Uiteraard ligt de klemtoon op leren, maar de setting is sowieso anders. Daarnaast is er ook veel tijd voor sport en spel, en we bieden ook veel verrijkende activiteiten aan. Zo hebben we dit jaar workshops rond koken, STEM, bibliotheken en therapiedieren. We hebben zelfs een bezoekje gebracht aan een zorgboerderij. Daarnaast werken we met kleine groepen en twee leerkrachten per klas, zodat de kinderen individueel kunnen begeleid worden. Dat spreekt de leerlingen aan. Ze gaan vooruit, wat een positieve stimulans is.”

“Voor ons is de zomerschool alleszins een schot in de roos. Zelfs los van corona hopen we ze verder te kunnen zetten.”

Minister Weyts bracht naast de zomerschool ook een bezoek aan de kunstgrasvelden in Linden en aan de locatie waar een nieuwe school voor Pellenberg wordt gebouwd. Beide projecten konden/kunnen tot stand komen dankzij Vlaamse subsidies.

Lees meer over