Minister Demir opent H-eerlijke markt

25 september 2021 | 18u44 | Gepost door annpeeters
zuhal
Zaterdag 25 september 2021, een uurtje voor de start van de H-eerlijke markt, gaf de gemeente Lubbeek een presentatie over duurzaamheid. Ze gaven een overzicht van de situatie in Lubbeek, vermeldden welke acties er reeds ondernomen werden en de duurzaamheidsambassadeurs werden in de kijker gezet. 

Burgemeester Theo Francken gaf een korte introductie, gevolgd door een toelichting van het klimaatactieplan van Lokaal bestuur Lubbeek door schepen Geert Bovyn. Daarna nam Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir het woord.

“Ons gemeentebestuur maakt al jaren van duurzaamheid een beleidsprioriteit. Met ‘T(r)oeven in rustig groen’ als moto voor Lubbeek zijn we dit aan onszelf verplicht”, aldus burgemeester Theo Francken.

H-eerlijke markt 

Lokaal bestuur Lubbeek behaalde in 2016 het fairtrade-label. Op zaterdag 25 september 2021 organiseerden ze samen met de fairtrade-trekkersgroep de vijfde editie van de H-eerlijke markt. "We wilden het succes van vorige edities zeker evenaren. Op de markt vond je verkoopstanden van lokale handelaars en producenten, alsook infostanden met betrekking tot duurzaamheid. Dit alles met leuke kinderanimatie en muzikale ondersteuning."

Foto's: Sofie P.

lubbeek
lubbeek
lubbeek
lubbeek
halaai
halaai
lubbeek
lubbeek
lubbeek
lubbeek

Lees meer over