Lokaal bestuur Lubbeek plant een afstudeerbos samen met de vijf Lubbeekse scholen en Natuurpunt

28 februari 2023 | 22u29 | Gepost door annpeeters
kinderen
Op het Natuurpuntperceel aan de Goorbroekweg (’t Spicht) zullen een 150-tal leerlingen van het zesde leerjaar van de vijf Lubbeekse scholen een afstudeerboom planten.

“Afstuderen van de lagere school is een belangrijke gebeurtenis in het leven van een kind. Klaar om de gemeentegrenzen te overschrijden en een nieuwe schoolloopbaan te starten. Het is een moment om te vieren. Door het planten van een afstudeerboom verankeren de kinderen hun schooltijd in Lubbeek", zegt schepen van Onderwijs, An Wouters (N-VA).

De leerlingen planten niet alleen een boom maar hangen er ook hun naamplaatje aan. Zo kunnen ze nadien met de familie nog eens een wandeling maken naar ‘hun afstudeerboom’.

“Het project is uitgewerkt door de gemeente in samenwerking met de vijf Lubbeekse scholen en Natuurpunt Het lokaal bestuur koopt de inheemse bomen aan en wordt hierbij geadviseerd door Natuurpunt. Natuurpunt geeft ter plaatse aan de kinderen een deskundige toelichting over de typologie van de bomen, het belang van een gemengd bos met inheemse bomen, de wijze van planten, …..”, zegt schepen van Milieu en Natuur, Tania Roskams (N-VA).

Lees meer over