Lindense wheelster Cécile Goens paraat voor wereldkampioenschap G-atletiek in Japan

Wheelster Cécile Goens (15) keert met 2 medailles naar huis

Zeven Belgische atleten zullen van vrijdag 17 tot zaterdag 25 mei in het Japanse Kobe deelnemen aan het wereldkampioenschap G-atletiek. Cécile Goens (20) uit Linden is één van de zeven uitverkorenen.

Naar schatting nemen 1.300 atleten uit ongeveer 100 landen deel aan dit WK in het Kobe Universiade Memorial Stadium. Voor België zullen zeven atleten in actie komen, waarvan drie Vlaamse atleten, aangesloten bij G-sport Vlaanderen en/of de Vlaamse Atletiekliga. 

Op het programma staan liefst 171 medaille-events, waarvan er 33 voorzien voorzien zijn voor de 100 meter in de verschillende categorieën. Daarmee is dat meteen ook het populairste nummer, Goens neemt ook aan dat nummer deel. 

Cécile heeft weer haar doelen moeten aanpassen aangezien de WPA (WorldParaAthletics) heeft immers twee weken geleden, goed op tijd dus, beslist om weer de T33 te laten rijden met de T34. Dat is heel spijtig voor Goens daar ze zeker een kans had op een titel in de 100 meter van de categorie T33.

De wereldkampioenschappen G-atletiek zouden oorspronkelijk in 2021 in Kobe plaatsvinden, maar de door Covid-19 uitgestelde Paralympische Spelen in Tokyo staken daar een stokje voor. Uiteindelijk werd het WK uitgesteld naar mei 2024.

Lees meer over