Kruispunt Tiensesteenweg met Boutersemstraat en Helstraat avond en nacht afgesloten

binkom
Vanaf donderdagavond 16 september (19.30 uur) tot vrijdagochtend 17 september (6 uur) wordt het volledige kruispunt van de Tiensesteenweg (N223) met de Boutersemstraat/Helstraat (N234) in Lubbeek afgesloten voor de aanleg van de laatste laag asfalt en wegmarkeringen.

Aan het kruispunt gebeurden geregeld ongevallen. De Helstraat en de Boutersemstraat sluiten allebei niet loodrecht aan op de Tiensesteenweg, waardoor het voor weggebruikers moeilijk was om vanuit de zijstraten de steenweg in te draaien of over te steken. 

 “Dankzij de nieuwe verkeerslichten met drukknoppen krijgen voetgangers en fietsers over het volledige kruispunt nu enkel groen wanneer het stoplicht voor automobilisten op rood staat. Er wordt rechtsaf door rood voorzien voor fietsers uit de Helstraat en de Boutersemstraat. Op die manier kunnen fietsers sneller de veilige oversteekplaatsen bereiken ter hoogte van de Tiensesteenweg", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft ook aanpassingen aan de inrichting gedaan, zodat de fietspaden beter op elkaar aansluiten en zodat overstekende weggebruikers beter zichtbaar zijn. 

Doorgaand verkeer een nacht omgeleid via Diestesteenweg (N2) en Tiensesteenweg (N3)

Vanaf donderdagavond 16 september (19u30) tot vrijdagochtend 17 september (6u) wordt het volledige kruispunt van de Tiensesteenweg met de Boutersemstraat en Helstraat afgesloten voor de aanleg van de laatste laag asfalt en de wegmarkeringen. Al het doorgaand verkeer tussen Tienen en Sint-Joris Winge moet gedurende één nacht een omleiding volgen via de Tiensesteenweg (N3) en de Diestsesteenweg (N2).

Lees meer over