Komt er een regenboogzebrapad in Lubbeek?

25 januari 2022 | 18u34 | Gepost door annpeeters
voetpad
Krijgt Lubbeek in 2022 een regenboogzebrapad? Als het van Groen Lubbeek en Open VLD afhangt wel. Liesbeth Smeyers (Groen Lubbeek) vraagt op de gemeenteraad van januari dat de gemeente bij het Agentschap Wegen en Verkeer een regenboogzebrapad aanvraagt voor een van de gewestwegen

Een regenboogzebrapad is een manier om inclusiviteit in de verf te zetten. Lubbeek hangt sinds 2017 de regenboogvlag uit op 17 mei, de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie, alsook op 21 september, de dag die door de VN tot internationale dag van de vrede uitgeroepen is.

Die vlag hangt dus maar enkele dagen per jaar uit. Groen Lubbeek en Open VLD  Lubbeek stellen nu voor om een regenboogzebrapad te laten aanleggen. Zo zijn de waarden van vrede en verdraagzaamheid permanent aanwezig.

Dit regenboogzebrapad is immers een symbool van een open, verdraagzame en vredevolle gemeente; een gemeente waar iedereen zich thuis kan voelen, ongeacht de seksuele voorkeur. En een gemeente die de herinnering aan vrede / nooit meer oorlog belangrijk acht”, aldus Smeyers.

"In Lubbeek komen de 2 grote gewestwegen (de N2 en de N223) in aanmerking. Daar zou een dergelijk zebrapad kunnen komen aan de kerk van St.-Bernard, aan het lokaal dienstencentrum, aan de school in Binkom, aan het kruispunt met de Plein en de N2,...  Wellicht is het een goed idee om ook scholen, bewoners, … te betrekken bij de keuze van de locatie."