Investeringstoelage parochiecentra wordt voorgelegd aan gemeenteraad

25 november 2020 | 10u32 | Gepost door annpeeters
parochiecentrum Pellenberg
Het Lubbeeks college van burgemeester en schepenen besliste op 23 november 2020 om akkoord te gaan met het gemeentelijk toelagereglement betreffende investeringen aangaande parochiezalen en dit ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad van december 2020.

Schepen van cultuur Paul Duerinckx: “Eigenaars van de parochiezalen Sint-Bernard, Linden en Pellenberg kunnen volgens dit reglement onder meer de kosten gemaakt ter voorbereiding van de werken, het verwijderen van asbest en dakbedekking, het toegankelijk maken van de sanitaire blokken voor andersvaliden, aanpassingen van de keukeninfrastructuur, indienen.”

De ingeschreven kredieten (maximum 250.000 euro per parochiecentrum) worden bovendien in het meerjarenplan met een jaar vervroegd zodat de werken sneller kunnen opstarten. De voornaamste reden hiervoor is dat het opruimen van asbest jaarlijks duurder wordt.

“Actieve socioculturele verenigingen zijn heel belangrijk als sociaal weefsel in een gemeente. Zonder een goede infrastructuur is een goede werking niet mogelijk. Als bestuur geven we met deze investeringstoelage de nodige zuurstof aan onze Lubbeekse verenigingen om de komende jaren hun werking verder te zetten.”, stelt burgemeester Theo Francken.

Lees meer over