Het Lubbeekse gezin Tamsin ademt Taekwondo

2 september 2021 | 11u10 | Gepost door annpeeters
taekwondo

De Lubbeekse taekwondoclub ‘Jibjung’ trekt het nieuwe seizoen op gang. Deze nog erg jonge sportclub is één grote familie, en dat mag je best letterlijk nemen.  De training wordt gegeven door Kristof, echtgenote Valerie en dochter Alexis. Ook zoon Matisse traint mee. 

Taekwondo is een Zuid-Koreaanse krijgskunst die door iedereen kan beoefend worden. Taekwondo wordt gekenmerkt door de spectaculaire traptechnieken, maar ook motoriek, conditie, kracht, zelfzekerheid en wederzijds respect komen aan bod. Er zijn vier grote disciplines in het taekwondo: vrij gevecht of sparren, stijlfiguren, zelfverdedigingstechnieken en breektechnieken. Kyorugi of sparren is ook een olympische discipline.

Een unieke club

Jibjung Taekwondo werd in 2017 opgericht door Kristof Tamsin (44) en zijn echtgenote Valerie Neyt (43). Dit West-Vlaamse koppel kwam door professionele redenen in Lubbeek terecht en ze wilden graag hun passie ook hier verderzetten. Dat deden ze in eerste instantie jarenlang als lid en trainer bij Nong Jang in Wilsele. Maar in 2017 beslisten ze in Lubbeek hun eigen club te starten. Ze begonnen met 10 leden, maar ze groeiden als vrij snel naar een 40-tal leden. Zoon Matisse (16) traint ook mee. De sportieve leiding van de club is in de handen van één gezin. Dat is best bijzonder en zorgt ervoor dat er een heel familiale sfeer heerst. ‘Taekwondo, één grote familie’ dus.

Het doel van Kristof en Valerie is een heel breed gamma van taekwondo aanbieden. De focus ligt op de jeugd, maar ook volwassenen kunnen zich aansluiten. Zo sloten al drie moeders van jeugdleden aan. Eén grote familie dus.

Dochter Alexis Tamsin (18) won in 2019 zilver op het Belgisch Kampioenschap poomsae (stijlfiguren). Tomas Vaneynde (toen 14) behaalde een gouden medaille in kyorugi (vrij gevecht) bij de cadetten in 2019 op de IML (International Masters Limburg). “Het behoeft geen uitleg dat we erg blij zijn dat er ook weer tornooien kunnen plaatsvinden binnenkort. Al ligt de focus bij onze club zeker niet op competitie”, zeggen Kristof en Valerie.

De club staat open voor iedereen en Jibjung wil jong en oud dan ook graag uitnodigen voor een proefles. De trainingen gaan door in de sporthal van Pellenberg. De eerstvolgende training is vrijdag 3 september om 17.30 uur voor de 8 tot 12-jarigen en zaterdag 4 september om 16 uur voor de +12-jarigen.

Meer info: http://www.jibjung.be

Lees meer over