Gemeente Lubbeek plant een afstudeerbos samen met de 5 Lubbeekse scholen en Natuurpunt

27 februari 2024 | 12u34 | Gepost door annpeeters
kinderen Lubbeek
Maandag namen een 150-tal leerlingen deel aan een bomenplantactie aan natuurgebied Spicht in Lubbeek.

Leerlingen van het zesde leerjaar van de vijf Lubbeekse scholen trotseerden de slechte weersomstandigheden om op het Natuurpuntperceel aan de Goorbroekweg (’t Spicht) een 'afstudeerboom' te planten. 

“Afstuderen van de lagere school is een belangrijke gebeurtenis in het leven van een kind. Klaar om de gemeentegrenzen te overschrijden en een nieuwe schoolloopbaan te starten. Een moment om te vieren. Door het planten van een afstudeerboom verankeren zij hun schooltijd in Lubbeek. De leerlingen planten niet alleen een boom, maar hangen er ook hun naamplaatje aan. Zo kunnen ze nadien met de familie nog eens een wandeling maken naar 'hun afstudeerboom'. Het project is uitgewerkt door de gemeente in samenwerking met de vijf Lubbeekse scholen en Natuurpunt", zegt schepen van Onderwijs, An Wouters (N-VA).

“De gemeente koopt de inheemse bomen aan en wordt hierbij geadviseerd door Natuurpunt. Natuurpunt geeft ter plaatse aan de kinderen een deskundige toelichting over de typologie van de bomen, het belang van een gemengd bos met inheemse bomen, de wijze van planten, …..”, vult schepen van Milieu en Natuur, Tania Roskams aan.

“We zijn blij met het initiatief van de gemeente en stellen onze grond hiervoor graag ter beschikking. Kinderen inwijden in de wonderen van de natuur doen we met veel plezier. Maandag werd ook het infobord over dit samenwerkingsproject tussen de gemeente en Natuurpunt ingehuldigd”, zegt Benny L’Homme namens Natuurpunt, afdeling Lubbeek.

Lees meer over