Einde renovatie Jeugdhuis De Kluster in zicht

17 januari 2022 | 17u42 | Gepost door annpeeters
jeugdhuis

De renovatiewerken aan het gebouw waarin het Pellenbergse jeugdhuis De Kluster is ondergebracht, lopen stilaan ten einde.

Schepen van jeugd Hugo Simoens (CD&V): “Door de werken aan het gebouw moest de Pellenbergse jeugd het laatste jaar zijn activiteiten flink terugschroeven. Fuiven en grote activiteiten werden een tijd uitgesteld, ontmoetingsmomenten en kleinere activiteiten moesten in alle weersomstandigheden buiten plaatsvinden. Gelukkig is er beterschap in zicht.  Binnen een paar maanden zullen de renovatiewerken achter de rug zijn en zal het jeugdhuis terug opengaan. Gelukkig konden we in overleg met de aannemer al een zone vrijmaken in het gebouw, waar de jongeren ondertussen binnen kunnen om te studeren of elkaar te ontmoeten.”

Schepen van patrimonium Davy Suffeleers (N-VA): “Het gebouw van Jeugdhuis De Kluster verkeerde al enkele jaren in slechte staat. Eind 2020 werd beslist om het gebouw te renoveren.  In principe zou het jeugdhuis terug opengaan in de zomer van 2021.  Jammer genoeg troffen we asbest, en in een latere fase, een huiszwam, in het gebouw aan.  Aangezien de gezondheid van onze jongeren van groot belang is, moesten eerst deze problemen aangepakt worden.  Dit veroorzaakte extra werken met een impact op de timing.  Op dit moment zijn de dakwerken, een aantal pleisterwerken, bekabelingswerken, een modern branddetectiesysteem, zijn achter de rug.  Ik ben dan ook blij dat de einddatum, maart 2022, stilaan in zicht komt én dat we een tussentijdse oplossing voor de jeugd konden realiseren.”

de kluster

Lees meer over