De mobiele kruidenier komt elke vrijdag langs in Lubbeek

2 februari 2024 | 12u46 | Gepost door annpeeters
mobiele kruidenier
De mobiele kruidenier streek vrijdag voor het eerst neer  in lokaal dienstencentrum De Sleutel in Lubbeek.

An Wouters, Schepen en Voorzitter van het Bijzonder Comité Sociale Dienst (N-VA), licht het nieuwe initiatief toe: “Een viertal keer per jaar organiseert de sociale dienst van het OCMW een voedselactie die gericht is op producten met lange houdbaarheidsdatum (rijst, pasta, conserven, …) Omdat we ook willen inzetten op gezonde en evenwichtige voeding groeide het idee om te starten met een mobiele solidaire kruidenier."

Mensen worden op die manier geleid naar verse groenten en fruit. "We maken hen bewust van het belang van gezonde voeding. Bij de mobiele kruidenier kan iedereen verse groenten, fruit en basisproducten aankopen volgens een tweeprijzensysteem : een lage ‘groene’ prijs voor mensen met beperkt budget en een marktconforme, solidaire prijs, voor andere klanten. De locatie is uiteraard niet toevallig gekozen. De mobiele kruidenier houdt elke vrijdag, van 10 tot 12 uur, halt in ons dienstencentrum De Sleutel."

Hugo en An
“Het Lokaal Dienstencentrum is een kruispunt voor het sociaal beleid van onze gemeente”, zegt schepen van Welzijn Hugo Simoens (CD&V). “We verzamelen hier zoveel mogelijk initiatieven die van onze gemeente een warme gemeente maken. Een sociaal restaurant, laagdrempelige cursussen, een eerstelijnspsycholoog, het MamaDepot, .. De sociale kruidenier past hier dus perfect.”

Lees meer over