Café De Witpen opent nog één keer de deuren voor de Lindense avondkoers op 3 augustus

Uitbaatster Melanie zal er geen pinten meer tappen, maar dorst zal er niet geleden worden.
Nadat Café De Witpen in de Lindense Gemeentestraat in november 2021 de deuren sloot liet het een leemte na bij de inwoners van Linden en omstreken. Die kan nu éénmalig opgevuld worden op woensdag 3 augustus met een eenmalige opening, gekoppeld aan veel koers en sfeer.

Melanie sloot na decennia uitbaten de deuren van haar geliefde kroeg, dat kan u hier nog eens nalezen. Na negen maanden stilte zal De Witpen opnieuw bruisen door de koers en zijn supporters en de sfeer die ze met zich meebrengen. 

In de Gemeentestraat vinden sinds de herfst van 1984 koersen plaats. Ondertussen zijn we ruim 38 jaar verder. Vele jaren organiseerde Hubert Vermaelen (82) uit Korbeek-Lo zelfs twee koersen per jaar, ééntje in de lente en een avondkoers op de eerste woensdag na de vijfdaagse Ronde van Vlaams-Brabant. 

 “We hebben met de Lindense Wielervrienden een vergunning voor één dag aangevraagd. We openen met onze organisatie het café voor één dag en buiten zal er een bierstand aanwezig zijn. Daar kan je buiten frisdranken nog Hoegaarden en het goudgele godendrank van onze sponsor, Stella, verkrijgen. Immers een koers zonder bier, dat bestaat toch niet? De Lindense Wielervrienden zullen de handen uit de mouwen steken”, aldus organisator Hubert Vermaelen (82).

Lees meer over