Bushalte van meer dan 100 jaar oud aan Staatsbaan in Lubbeek blijft dan toch

bushalte
Na bijkomend overleg met vervoersmaatschappij De Lijn blijft de bushalte op de Lubbeekse Staatsbaan aan de Ledigheid blijft bestaan. Dat heeft burgemeester Theo Francken (N-VA) bevestigt. "De bushalte is meer dan 100 jaar oud en blijft na overleg bestaan. Een goede zaak", zegt hij.

Het nieuws dat de bushalte, die al bestaat sinds 1893, aan Ledigheid werd afgeschaft, kwam voor vele buurtbewoners als een donderslag bij heldere hemel. "Elke morgen en avond stappen heel wat kinderen en jongeren op de bus naar en van school. Ook heel wat senioren nemen hier de bus, naar de markt en winkels in Leuven, St.-Joris Winge, enzovoort. Als deze halte niet meer bediend zal worden, zullen al deze mensen gedwongen zijn om ofwel de bus een halte verder te nemen ofwel een ander vervoersmiddel te gebruiken. Vaak betekent dit een verdere beperking van hun mobiliteit en dus mogelijk ook van hun sociale contacten", zo klonk het enkele maanden geleden bij ongeruste buurtbewoners.

Daarop vroegen de omwonenden aan de gemeente Lubbeek, De Lijn en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) om de beslissing te herzien. Dat gebeurde nu ook.

Lees meer over