Biljartclub RC Garnier bestaat bijna 139 jaar en mag Belgisch Kampioenschap organiseren

biljart
De Royal Cercle Garnier uit Lubbeek heeft de eer  om het Belgisch Kampioenschap Ereklasse Biljart in te richten en daar zijn ze bijzonder trots op. 

De Royal Cercle Garnier uit Lubbeek is de oudste nog actieve biljartclub. Ze is gesticht op 4 november 1883, volgend jaar vieren ze hun 140e verjaardag. 

"De Koninklijke Belgische Biljartbond (K.B.B.B.) heeft ons gevraagd om de organisatie van het Belgisch Kampioenschap Ereklasse voor de disciplines kader 47/2 en het vrijspel op ons te nemen. We zijn daar gretig op ingegaan om de biljartsport in onze regio terug een boost te geven en te laten weten dat er in onze regio clubs bestaan die deze prachtige sport beoefenen", zegt voorzitter Jan Van den Brande.

De kampioenschappen gaan door voor kader 47/2 op zaterdag 7 en zondag 8 mei vanaf 10.30 uur en voor de discipline vrijspel op zaterdag 14 en zondag 15 mei eveneens vanaf 10.30 uur, telkens in Sport- en Ontmoetingscentrum Lubbeek vzw (Sporthal Lubbeek) Gellenberg 14 Lubbeek.

Door de coronapandemie konden de kampioenschappen in januari niet doorgaan in het Casino van Blankenberge, maar nu zijn ze dus te bekijken in Lubbeek. 

Lees meer over