Zwerfkat in Leuven organiseert tekenwedstrijd tijdens coronacrisis

20 maart 2020 | 10u36 | Gepost door redactie
Zwerfkat in Leuven organiseert tekenwedstrijd tijdens coronacrisis
De Leuvense organisatie Zwerfkat in Leuven gaat creatief op zoek naar oplossingen om de financiële gevolgen van de coronacrisis het hoofd te bieden. Daarnaast organiseert ze een tekenwedstrijd om haar activiteiten onder de aandacht te houden.
Het bericht Zwerfkat in Leuven organiseert tekenwedstrijd tijdens coronacrisis verscheen eerst op Leuven Actueel.

“De voorbije week nam de overheid heel wat drastische maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.  De asielsector kreeg geen enkel signaal dat zij haar werking moet stopzetten dus gaan wij ervanuit dat wij dieren in nood mogen blijven helpen, gelukkig maar.  Natuurlijk worden hierbij door ons de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen getroffen. Zo zullen we onder andere geen rechtstreeks fysiek contact maken met de melder(s). We verwachten ook nog meer werk te krijgen gezien het kittenseizoen al van start ging en mensen nu thuis zijn en dus sneller een dier in nood zullen opmerken.  Dit vraagt heel wat extra organisatie gezien we verwachten ook snel terug te moeten vallen op een minimumbezetting, zeker omdat heel wat van onze vrijwilligers werkzaam zijn in de zorgsector.”

“Ondertussen komen de facturen nog steeds aan hetzelfde tempo binnen.  De inkomsten zijn echter grotendeels stilgevallen door afgelaste events, voedingsinzamelingen en verkoopstanden en doordat er minder adopties zijn.  We zullen dus nog creatiever moeten worden om toch voldoende geld bijeen te krijgen om alle kosten te kunnen blijven betalen.  Natuurlijk hopen we ook dat de overheid niet achterwege zal blijven om ons extra te steunen.”

“We blijven echter niet bij de pakken zitten.  De hele wereld zit immers in hetzelfde schuitje.  We moeten samen sterk staan tegen corona. Daarom zetten we een aantal positieve acties op poten.  Zo hebben we sinds maandag al elke dag een lokale zelfstandige in de spotlight gezet op onze Facebookpagina met de hashtag #samentegencorona.  Zij steunen ons het hele jaar door.  Wij vonden dat het nu eens onze beurt was.”

“Ook hebben we besloten om een gratis kleur- en tekenwedstrijd te organiseren voor kinderen tot en met 12 jaar.  De ouders van de kindjes die willen deelnemen, moeten de tekening inscannen of er een goede foto van maken en die voor 30 maart om 20 uur doorsturen naar wedstrijd@zwerfkatinleuven.be. Het reglement, het deelnameformulier en kleurplaten die mogen gebruikt worden, zijn terug te vinden op www.zillando.be?utm_source=rss&utm_medium=rss. Een jury, al dan niet voorzien van een pels, snorharen en een lange staart, zal uit elk van de drie leeftijdscategorieën 1 tekening kiezen en die kindjes winnen een perfect petzz-pakket. Na de wedstrijd worden de tekeningen online geplaatst en verdeeld onder de zorgverleners in Leuven om hen een hart onder de riem te steken.”

Het bericht Zwerfkat in Leuven organiseert tekenwedstrijd tijdens coronacrisis verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over