Zorg Leuven brengt voortaan ook een broodmaaltijd aan huis

27 september 2022 | 06u39 | Gepost door annpeeters
boterham
Zorg Leuven breidt vanaf 3 oktober het aanbod van maaltijden aan huis uit.

Zorg Leuven biedt elke inwoner van Groot-Leuven die door ziekte, ouderdom of een handicap moeilijk kan koken, al langer de mogelijkheid om maaltijden aan huis te bestellen. Ook mensen die er om een of andere redenen niet aan toe komen om zelf een lekkere maaltijd te bereiden, kunnen na aanmelding gebruik maken van deze dienstverlening.

Vanaf maandag 3 oktober breidt Zorg Leuven haar aanbod maaltijden aan huis uit. Naast het hoofdgerecht vormen ook de broodmaaltijden een belangrijk onderdeel van de dagelijkse voeding. Door deze uitbreiding zetten ze nog meer in op een gezond, gevarieerd en evenwichtig voedingspatroon.

Tot nu toe leverde de thuiszorg van Zorg Leuven al een driegangenmenu dat bestaat uit soep, een hoofdschotel en dessert.  Dankzij de uitbreiding van het aanbod is er vanaf nu nog meer keuze. Voortaan wordt het mogelijk om als ontbijt een aantal boterhammen te bestellen met zoet of hartig beleg. Yoghurt met muesli en fruit behoort ook tot de mogelijkheden. Het middagmaal bestaat uit een menu met soep, een hoofdschotel en dessert. Mensen kunnen kiezen uit vier verschillende hoofdschotels, waaronder ook een vegetarisch alternatief. Allemaal stoomgegaard, net voor het moment van consumptie. Basisgerechten zoals spaghetti, lasagne of macaroni kunnen ook steeds besteld worden. In de zomer bereiden ze ook koude schotels. Voor ’s avonds kan er een lekkere broodmaaltijd met zoet beleg of een gevarieerde kaas- of vleesschotel gekozen worden. Cliënten kunnen ervoor kiezen om het dessert een keer over te slaan, een extra portie soep of zelfs een tweede warme maaltijd te bestellen. Het menu kan volledig aangepast worden aan de wensen van de cliënt.

“Door het assortiment bij te stellen maken we gezonde en gevarieerde voeding voor iedereen toegankelijk”, vertelt Bieke Verlinden, voorzitter van Zorg Leuven (Vooruit). “We willen nog beter tegemoetkomen aan de vragen van vandaag. Hierdoor kan iedere cliënt een menu op maat samenstellen naar eigen noden, smaak en goesting.”

Maaltijden op maat

Personen met bijzondere behoeften bestellen eenvoudig een aangepaste hoofdmaaltijd. We bieden alternatieven aan voor mensen met diabetes, maken maag-darmsparende gerechten, koken lactose- en glutenvrij of vermalen het eten. Bovendien kunnen ook dialysepatiënten bij Zorg Leuven terecht voor gerechten die voldoen aan hun aangepast dieet.

Een blik achter de schermen

"Kom op dinsdag 4 en donderdag 6 oktober een kijkje nemen in de keuken van Zorg Leuven. Laat je verwennen door de kookkunsten van onze koks en proef van onze verschillende maaltijden tijdens een korte infosessie met rondleiding." Bevestig voor 27 september je komst per mail aan maaltijdenaanhuis@zorgleuven.be of bel op het nummer 016 55 55 66.  Deelname is gratis.

Lees meer over