Zonta Leuven geeft cheque van 25.000 euro aan het Myny-Vanderpoorten Fonds

Zonta Leuven

Na een stevige coronapauze, heeft Zonta Leuven opnieuw een spetterende gala-avond georganiseerd met meer dan 240 deelnemers. Zonta Leuven overhandigde recent een cheque van 25.000 euro aan het Myny-Vanderpoorten Fonds onder leiding van prof. dr. Caroline Weltens. De overhandiging op het Zonta Gala in het Afrikapaleis in Tervuren plaats.

Als Voorzitster van Zonta Leuven ben ik bijzonder verheugd dat onze Zonta Leuven Club zo een spetterende avond georganiseerd heeft waarvan de opbrengsten integraal gaan naar borstkankeronderzoek. Als Zonta Leuven zetten we ons in om de positie van de vrouw te verdedigen, te verbeteren en te versterken. Borstkanker is een ziekte die spijtig heel veel vrouwen raakt en we hopen met onze fundraising toekomstige patiënten te helpen”, zegt Bie Swinnen, voorzitster van Zonta Leuven.

Het Myny-Vanderpoorten fonds

Het Myny-Vanderpoorten fonds, dat onderzoek verricht naar borstkanker, werd in 2006 opgericht door Annick Vanderpoorten, uit dankbaarheid voor de behandeling die zij in UZ Leuven kreeg en met als doel toekomstige patiënten die door borstkanker getroffen worden, nog beter te kunnen genezen.

Zonta Leuven maakt deel uit van Zonta, een wereldwijde serviceorganisatie van vrouwen die hun talenten vrijwillig inzetten om de positie van de vrouw te verdedigen, te verbeteren en te versterken, zowel regionaal als internationaal. Zonta Leuven (District 27, Area 06) telt een 30-tal actieve leden die maandelijks samenkomen tijdens een clubvergadering. Daarnaast organiseren ze tal van evenementen zoals lezingen, seminaries en charity events om de missie van Zonta te realiseren: 'Empowering women through service and advocacy'.

Lees meer over