‘Zonnige groetjes uit’ Leuvens eigen jeugd-vakantiebestemming: Stel'été

stelplaats

Met de zomer op komst, staat het wekelijkse zomerprogramma in Stelplaats in de startblokken onder de naam Stel'été. 

Voor de vijfde keer op rij staat stad Leuven samen met Stelplaats klaar om de Leuvense jeugd te verwelkomen voor een zomerfeest dat 9 weken zal duren. ​

Schepen van jeugd, Dirk Vansina (CD&V), benadrukt het belang van een plek waar jongeren hun eerste stappen in het ondernemerschap kunnen zetten. “Met het zomerprogramma in Stelplaats bieden we een toegankelijk aanbod, gemaakt ‘voor en door’ de Leuvense jeugd. Een gratis en lokaal zomerprogramma in eigen stad dat ze volledig zelf mogen vormgeven, hiermee geven we letterlijk en figuurlijk ruimte aan jongeren om hun ding te doen.”

Vanaf 3 juli openen elke woensdag en donderdag tijdens de zomermaanden de poorten van 16 tot 22 uur. Word ondergedompeld in de charme van la douce France op het gigantisch terras van Stelplaats, als een bon vivant naar de ruige hal die vroeger van ‘de Lijn’ was. Woensdagavonden zijn gereserveerd voor jonge chefs, die de volledige keuken mogen gebruiken om hun culinaire talenten te tonen in de vorm van een dagschotel of een 'assiette'. Op donderdag gaat de pizzaoven op maximale temperatuur om iedereen van heerlijke zelfgebakken pizza’s te voorzien. De 'Assiette du jour’ zorgt voor een goede afwisseling aan betaalbare maaltijden die de Leuvense jeugd gaat smaken!

Met de ‘Musique du jour’ pakt Stelplaats samen met de stad uit met een muzikaal programma. Lokale collectieven worden begeleid om een passende muzikale selectie te maken die beide avonden zal voorzien van zomerse terrasmuziek. Affair, Chora, Gemak, Montorollo, Terras moves, Existenz, 7Hills zijn zowel collectieven die hun eerste stappen zetten als collectieven die al een sterke identiteit hebben uitgebouwd. ​
​​
Het oog wil ook wat…
Ook dit jaar worden de hal en het binnenplein opnieuw ingericht in samenwerking met student architectuur Imthyas Van Langendonck die het ontwerp maakte en hielp bouwen. De installatie, gemaakt van herbruikbare materialen, geeft de hal een speelse invulling. Verwacht je aan schommels, lange tafels en kleurrijke zonwering.

Op 31 augustus sluit Stelplaats de zomer af met een open air dansfeest samen met jongerencollectief ‘nacht’ waar iedereen nog één keer de zomerse dansbenen kan los dansen van 15 tot 23.30 uur.

Praktisch
​Elke woens­dag en don­der­dag in juli en augus­tus van 16 tot 22 uur in Stelplaats (Diestsepoort 15, Leuven).
Je vindt het volledige programma van Stel'été’ op www.stelplaats.be.

Lees meer over