Zomerstraat in Vlaanderen geeft aftrap in Leuven

Buurtfeesten in Leuven
Nu corona velen thuishoudt van verre vakanties, voelen vele Vlamingen het kriebelen om de banden met de eigen straat of buurt weer aan te halen. Met de campagne Zomerstraten roepen ze bewoners op om hun straat om te toveren tot hechte, groene, veilige speel- en leefstraten. De lancering vindt plaats in Leuven;

Omdat de Voetgangersbeweging voor de uitwerking van de campagne kan rekenen op de steun van de Vlaamse regering, zullen bij de lancering van de campagne, ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag, Vlaams minister-president Jan Jambon en Vlaams minister van Samenleven Bart Somers aanwezig zijn. De initiatiefnemers leiden hen langs de vele leuke Zomerstraat-initiatieven die in Cardenberch gepland zijn.

Cardenberch is één van de eerste van 500 Vlaamse straten die zich nu al voor deelname hebben aangemeld. Dit overdonderende succes toont nog voor de start aan dat Vlaanderen de Zomerstraten nodig heeft.

De lancering vindt dus plaats op zaterdag 11 juli op woonerf Cardenberch waar verschillende bewoners de feestelijkheden voorbereiden, kinderen houden de buurtbar open, sommige bewoners wagen zich aan yoga en ochtendgymnastiek, er wordt gewerkt aan het vergroenen van de straat en ook lokale culturele activiteiten krijgen een duwtje in de rug. Uiteraard vinden de feestelijkheden plaats volgens de geldende Corona-veiligheidsvoorschriften.

Lees meer over