Zoektocht in en rond Dijle naar student

18 november 2021 | 13u58 | Gepost door annpeeters
Jongen uit de Dijle gevist
Een 19-jarige student die woensdagavond even voor middernacht in de buurt van het sportkot met zijn fiets in de Dijle sukkelde en er op eigen kracht weer uit geraakte, belde de hulpdiensten met de melding dat een vriend van hem eveneens in het water was gesukkeld en verdwenen was.

Politieploegen en bewakingsagenten van de KULeuven organiseerden onmiddellijk een grote zoekactie langs de Dijle. Ook duikers van de brandweer kwamen ter plaatse om mee te zoeken in het water.

De ‘vermiste’ student kon uiteindelijk door de politie in goede gezondheid en droog in het centrum van de stad worden aangetroffen. Bleek achteraf dat hij helemaal niet in de Dijle was gesukkeld. De twee waren met de fiets op weg naar een fuif en mekaar uit het oog verloren. Toen de eerste in het water terecht kwam en zijn vriend niet meer zag, meende hij dat deze ook in de Dijle was gereden en door het snelstromende water was meegevoerd. Gelukkig liep het voor beide studenten goed af. De student die wel in het water had gelegen, werd voor de zekerheid overgebracht naar het UZ Gasthuisberg.

Lees meer over