Zo veel coronabesmettingen kwamen er de voorbije week in jouw gemeente bij

Steun mee de handel en de zorg
De Leuvense regio doet het tijdens deze tweede coronagolf nog altijd relatief goed qua aantal nieuwe besmettingen. In verschillende gemeentes, zoals Bierbeek, Bertem en Oud-Heverlee, werden er de voorbije week zelfs geen besmettingen geregistreerd. De slechtste van de klas is Kortenberg, met vijf coronabesmettingen op iets meer dan 20.000 inwoners.

De tweede coronagolf, die vandaag ons land teistert, lijkt zich veel meer regionaal te profileren dan de eerste. Hoe ze verder evolueert, dat is koffiedik kijken. Maar voorlopig lijkt ze vooral de grote steden Antwerpen en Brussel en een aantal losstaande gemeenten te treffen, zoals Heusden-Zolder, Verviers en Brakel. De Leuvense regio blijft voorlopig nog gespaard van grote aantallen nieuwe besmettingen.

Volgens de cijfers van Sciensano werden er in de voorbije zeven dagen geen nieuwe besmettingen geregistreerd in Rotselaar, Bertem, Oud-Heverlee en Bierbeek. Eén nieuwe besmetting werd vastgesteld in Holsbeek en Haacht, twee in Lubbeek, Huldenberg, Herent en Kampenhout. In Kortenberg kwamen er in de laatste week vijf gevallen bij, in Leuven twaalf. Toch kleurt Leuven niet heel donker op de kaart, omdat de stad meer dan 100.000 inwoners telt.

Kortenberg vormt momenteel het grootste gevaar, met vijf nieuwe besmettingen op iets meer dan 20.000 inwoners. Omgerekend betekent dit 25 besmettingen op 100.000 inwoners, boven de alarmdrempel dus, die volgens Sciensano op 20 ligt. Ook Huldenberg heeft de gevarenzone bereikt met 20 besmettingen per 100.000 inwoners. Vervolledigen de top 5: Kampenhout (17 op 100.000), Lubbeek (14 op 100.000) en Leuven (12 op 100.000).

Lees meer over