Zo geweldig is postbode Thijs

postbode Thijs
Drie buurvrouwen van de Wakkerzeelsebaan in Wijgmaal zijn zo enthousiast over hun postbode Thijs, dat ze een ludieke actie voor hem op poten hebben gezet.

Katrien, Griet en Karen raken niet uitgepraat over hun postbode Thijs: "Het afgelopen anderhalf jaar, tijdens de coronacrisis, waren het de ‘kleine gelukjes’ die ons op de been hielden. Voor velen hier in Wijgmaal was zo’n ‘klein gelukje’ Thijs Bosmans, onze postbode. Omdat je tijdens de eerste, strenge lockdown zelf niet naar de winkel kon, werden we genoodzaakt om meer online te shoppen. Bijna iedereen werkte van thuis uit, dus bij de levering van zo’n bestelling kregen we de kans om buiten onze bubbel toch iemand extra te zien: onze postbode.  Menig huishouden in Wijgmaal greep dan ook de kans met beide handen om met hem een gezellig praatje te maken over ditjes en datjes. En daarvoor ben je bij postbode Thijs zeker aan het juiste adres."

Hij bracht volgens de dames voorspelbaarheid, een vrolijke noot, menselijkheid én verbinding. Hij kent alle bewoners van zijn ronde bij naam en levert elk pakje feilloos af op de afgesproken plaats. "Dit heeft hij ook bewezen in het televisieprogramma ‘#weetikveel’ met Kobe Ilsen op VRT (aflevering 7 op 15 maart 2021). En zoals verwacht, heeft hij dat goed gedaan, puur natuur. 100% Thijs, zijn vrolijke enthousiaste zelve."

Nu hebben de dames vernomen dat Bpost de routes wijzigt en dat er een kans bestaat dat Thijs hen niet meer van post zal voorzien. Door een herstructurering krijgen de postbodes met meer anciënniteit voorrang om hun ronde te kiezen. In juli mochten ze hun voorkeur kenbaar maken en in augustus wordt er bekendgemaakt wie welke ronde krijgt.

"Met enkele buurvrouwen van de Wakkerzeelsebaan en de Meerstraat hebben we tijdens een koffieklets een ludieke actie bedacht. We maakten een kleurplaat van Thijs en met een groepje kinderen deelden we ze uit in een deel van de Wakkerzeelsebaan en de Meerstraat. Door mond-aan-mondreclame en via de Facebookgroep ‘Ge zet van Wijgmaal’ deinde onze actie uit naar andere straten in Wijgmaal. We bezorgden Bpost een filmpje van al die warmte." 

Op die manier willen de inwoners Thijs bedanken voor zijn trouwe dienst én hem een hart onder de riem steken. "Natuurlijk hebben we Bpost laten weten dat we hem keihard zullen missen. En stiekem hopen we allemaal dat hij toch bij ons kan blijven natuurlijk."

Thijs

Lees meer over