Zjef Cokelaere verkozen tot voorzitter Open VLD Leuven

25 september 2022 | 14u53 | Gepost door annpeeters
open vld
Zaterdagochtend 24 september organiseerde Open VLD Leuven bestuursverkiezingen waarmee ze de start van een vernieuwingscampagne inluiden.

Voormalig jongerenvoorzitter Zjef Cokelaere (22) werd verkozen als voorzitter en volgt daarmee Caroline Stout op. Hij zal de komende 3 jaar een 16-koppig bestuur voorzitten en kijkt alvast uit naar de aankomende verkiezingscampagne.

“Het is geen geheim dat het de liberalen het de afgelopen 20 jaar niet altijd even makkelijk hebben gehad. Sinds 2018 bouwen we echter aan een nieuw verhaal. Nu is het moment om dit project open te trekken en input vanuit alle hoeken van Leuven te verzamelen.” reageert Cockelare.

De fractieleider van de Leuvense liberalen Alexandra Roumans is alvast enthousiast: “Ik ben enorm blij dat we Zjef kunnen verwelkomen als onze nieuwe voorzitter. We hebben altijd al een goede samenwerking gehad bij onze jongerenwerking, des te fijner om dat nu verder te zetten binnen Open VLD Leuven. Ook bedank ik Caroline voor haar jarenlange inzet en steun!”

Binnen het bestuur nam Yves Gasia de functie van secretaris op, Jo Robbelein die van politiek secretaris en Olivier Gasia zet het penningmeesterschap verder.

De liberalen laten alvast weten dat er veel activiteiten op de agenda staan de komende twee jaar. Zo organiseren ze o.a. drie inspraak-momenten waarbij alle geïnteresseerden hun visie voor de toekomst van Leuven mogen delen.

Op de foto: Bovenaan v.l.n.r.: Steven Vermoere, Thomas Leys, Yves Gasia, Mario Van Cutsem, Jo Robbelein, Eddy Haine, Rudiger Vangeel, Dolores Van Asche. Onderaan v.l.n.r.: Luc Ponsaerts, Caroline Stout, Zjef Cockelaere, Alexandre Roumans en Lien Degol.

Lees meer over