‘Zing uit uw kot’ met DJ Bobby Ewing tijdens originele ‘Dag van de Buren’

26 mei 2020 | 11u52 | Gepost door redactie
‘Zing uit uw kot’ met DJ Bobby Ewing tijdens originele ‘Dag van de Buren’
De laatste vrijdag van mei vieren buren over heel Europa de 'Dag van de Buren'. Normaal gezien worden overal stoelen buiten gehaald, spelen kinderen samen op straat en delen buren een hapje en drankje om elkaar beter te leren kennen. Dit jaar is dit door de maatregelen om het coronavirus in te dijken helaas niet mogelijk. Daarom lanceert stad Leuven “Zing uit uw kot”: een muzikale 'Dag van de Buren' vanuit ons kot.
Het bericht ‘Zing uit uw kot’ met DJ Bobby Ewing tijdens originele ‘Dag van de Buren’ verscheen eerst op Leuven Actueel.

Door de cononamaatregelen vormt Leuven ‘Dag van de Buren’ dit jaar om tot ‘Zing uit uw kot’.  De stad riep de afgelopen weken alle Leuvenaars op om op vrijdag 29 mei samen, elk ‘vanuit ons kot’ maar met de ramen en deuren open, uit volle borst te zingen met de buren. De stad nam hiervoor DJ Bobby Ewing onder de arm. Hij leidt de zangstonde in goede banen tijdens een live uitzending op Radio Scorpio op 29 mei tussen 19 en 20 uur. Aansluitend wordt een uur lang een selectie van de verzoeknummers van de Leuvense buren gedraaid. Alle Leuvenaars kunnen live meeluisteren op Radio Scorpio via 106 FM of online via streaming.

Maar liefst 80 straten schreven zich in voor deze originele versie van ‘Dag van de Buren’ in Leuven. Alle buurten die zich inschreven, ontvingen een communicatiepakket met affiches om aan het raam te hangen, flyers om de buren uit te nodigen vanuit het raam mee te zingen, krijt om een boodschap op straat te schrijven, indien gewenst enkele afgedrukte exemplaren van de zangbundel, … Bovendien konden de ingeschreven buurten een verzoeknummer aanvragen, én maken ze kans op een mini-verrassingsconcert van een Leuvense artiest die enkele nummers komt spelen in de straat. Zo kunnen de gelukkige winnaars vanuit hun raam meegenieten van een heuse balkonserenade, uiteraard op veilige afstand van elkaar.

“Muziek verbindt”, zegt schepen Bieke Verlinden. “Ook al kunnen we dit jaar niet fysiek samen de burenvriendschap vieren, op deze manier kunnen we toch de verbondenheid en de zorg tussen buren in onze stad in de verf zetten. Dat we al van bijna 80 straten een inschrijving binnenkregen, toont dat de lockdown in Leuven geen hindernis vormt voor solidariteit en vriendschap tussen onze inwoners”, besluit Bieke Verlinden. Een overzicht van de 80 deelnemende straten vind je hier.

De inschrijvingen zijn afgesloten maar meezingen kan natuurlijk ook zonder inschrijving! Voor buurten die graag nog op eigen initiatief meedoen, is alle promomateriaal terug te vinden op de https://www.leuven.be/dagvandeburen?utm_source=rss&utm_medium=rss.

Het bericht ‘Zing uit uw kot’ met DJ Bobby Ewing tijdens originele ‘Dag van de Buren’ verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over