Zing en dans mee met de gloednieuwe De Langste Dag-song

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

De 37ste editie van de Leuvense hoogdag werd al in een nieuw jasje gestoken en omgedoopt tot De Langste Dag, de Musical. Nu komt de organisatie zelfs met een unicum in het eventlandschap: een eigen musicallied.

 

"Bij De Langste Dag, de Musical, hoorde gewoon een eigen nummer", zegt Tine Vandeweerd, die het event organiseert in opdracht van Liefst Leuven. "We zetten tijdens deze editie in op lokaal talent, en ook de song is van Leuvense makelij. Zo klopt het hele plaatje." 
 

De song is een samenwerking tussen songwriter Lennaert Maes, bekend van Lenny en de Wespen, en musicalexperte Kristel Lamerichs, die haar schouders zet onder musicalcompagnie Mithe. De dans is gemaakt door Stéphanie Jager, bezielster van dansschool Danserie.

"Op zaterdag 22 juni om 13 uur wordt de song voorgesteld in het openingsmoment op de Grote Markt en we willen dat ook jij meedoet. Wie zin heeft kan komen meezingen en dansen met de bijna 100 professionals op de Grote Markt. Het belooft een geweldig spektakel te worden in Leuven."

Lees meer over