Zilver voor Amel Bougrine van Karateclub Samoerai Leuven

Amel Bougrine
Van 4 tot 6 juni 2021 ging in Limassol (Cyprus) de Karate1 Youth League door, georganiseerd door de World Karate Federation (WKF).

De Karate 1 Youth League is een internationale reeks tornooien gericht op karateka's van 12 tot 17 jaar, vergelijkbaar met de Karate1 League voor volwassenen. De competitie is bedacht om jonge atleten de mogelijkheden te bieden om op het hoogste niveau te kampen, opgedeeld in 3 categorieën : junior (16-17 jaar), cadet (14-15 jaar) en U14 (12-13 jaar).

In totaal namen er 760 atleten deel uit 37 verschillende landen. De 16-jarige Amel Bougrine van Karateclub Samoerai Leuven nam deel als eliteatleet van de Vlaamse Karate Federatie en maakte haar debuut in de categorie junioren dames (-53kg). Vorig jaar kwam zij nog uit bij de kadetten waar zij op de vijfde plaats stond op de WKF wereldranking.

In de voorrondes nam zij op overtuigende wijze de maat van tegenstanders uit Roemenië, Jordanië en Cyprus. In de finale diende zij het op te nemen tegen de Slovaakse Adela Vlasakova, de huidige nummer 1 op de WKF wereldranking in deze categorie. De Slovaakse won uiteindelijk de finale waardoor Amel Bougrine een mooie zilveren medaille behaalde.