Ziekenhuis Heilig Hart Leuven ontvangt 240 schaarse mondmaskers

17 maart 2020 | 16u40 | Gepost door redactie
Ziekenhuis Heilig Hart Leuven ontvangt 240 schaarse mondmaskers
Het Zaventemse bedrijf Advanced Networks schenkt 240 FFP3-gekeurde mondmaskers aan Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Leuven. “Er is een nijpend tekort aan mondmaskers in de ziekenhuizen, terwijl ze nu daar het hardste nodig zijn”, zegt Bruno Wolfs, general manager van Advanced Networks. Het type FFP3 van mondmaskers beschermt het beste tegen het coronavirus omdat het de hoogste filtercapaciteit heeft.
Het bericht Ziekenhuis Heilig Hart Leuven ontvangt 240 schaarse mondmaskers verscheen eerst op Leuven Actueel.

Steun aan ziekenhuispersoneel

“Het ziekenhuispersoneel verdient heel veel respect. Zij zijn degene die het hard te verduren krijgen en onze steun broodnodig hebben. Het is onze verantwoordelijkheid om voor hen te zorgen zover we dat kunnen”, aldus de general manager. “Daarom schenken we deze gekeurde mondmaskers zodat ze beter beschermd zijn tijdens het verzorgen van patiënten.”

 Nijpend tekort

Ons land ontvangt deze week een half miljoen mondmaskers in de strijd tegen het coronavirus. “Maar die zijn er op dit moment dus nog niet én het zijn chirurgische mondmaskers dus geen FFP3 en FFP2-types. We beseffen dat 240 mondmaskers de volledige nood niet dekken, maar daardoor kan het personeel in Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Leuven even voortwerken in betere omstandigheden”, legt Wolfs uit.

 Oproep aan bedrijven

De overheid lanceerde een oproep om mondmaskers te schenken aan het verplegend personeel. “We zijn daarop ingegaan en hebben onze leveranciers aangesproken. Ik wil uitdrukkelijk ook andere bedrijven oproepen om mondmaskers te geven aan ziekenhuizen. Daar zijn ze veel meer nodig. Het is belangrijker dat het verplegend personeel verder kan, dan dat mondmaskers ongebruikt blijven liggen of opgespaard worden.”

 Advanced Networks is Europees marktleider in draadloze netwerktechnologie en gevestigd in Zaventem.

Het bericht Ziekenhuis Heilig Hart Leuven ontvangt 240 schaarse mondmaskers verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over