Zeven leden van Albanese drugsbende aangehouden nadat cannabisplantage werd opgedoekt in Heverlee

Cannabisplantage

Een doorgedreven drugsonderzoek, gevoerd door de Federale Gerechtelijke Politie van Leuven, onder leiding van een onderzoeksrechter in Brussel, heeft geleid tot een gecoördineerde tussenkomst op dinsdag 18 juni 2024. Hierbij werden er huiszoekingen verricht op zeven locaties (Grimbergen, Laken, Vilvoorde, Etterbeek, Schaarbeek en Muizen), waarbij acht verdachten werden gearresteerd. De bal ging aan het rollen nadat er een cannabisplantage werd ontdekt aan het station van Heverlee.

De verdachten betreffen personen van Albanese nationaliteit die in ons land verblijven. De drie vermeende kopstukken, twee broers en een neef, zijn ook eigenaars van twee horecazaken in onze hoofdstad die eveneens het voorwerp hebben uitgemaakt van een huiszoeking.

Het onderzoek werd in oktober 2023 opgestart door de FGP Leuven nadat men in het arrondissement herhaaldelijk geconfronteerd werd met cannabisplantages die door het Albanese drugsmilieu bleken te worden geëxploiteerd. In maart 2024 werd in het kader van dit onderzoek een professionele cannabisplantage aangetroffen in de Groenstraat in Heverlee, waarbij er linken werden gelegd met een Albanese criminele organisatie die opereerde vanuit Grimbergen en Schaarbeek.

woning
De cannabisplantage werd opgedoekt in dit huis in de Groenstraat in Heverlee.

Tijdens de grootschalige tussenkomst op 18 juni 2024 werden nog twee actieve cannabisplantages ontdekt in Vilvoorde en Laken en een plantage in opbouw in Muizen. De civiele bescherming werd ter plaatse gevraagd voor de ontmanteling van de plantages. De verdachten werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter te Brussel, die de verdere aanhouding gelastte van zeven betrokkenen.

Cannabisplantage

Lees meer over