Zes op de tien lezers vindt personeelsdag van stad Leuven naar Walibi ongepast

Walibi
Leuven trakteert op maandag 24 oktober al zijn personeelsleden op een dagje pretparkplezier in Walibi. Op die dag zullen de stadsloketten grotendeels toe blijven. Vorige week lanceerden wij een poll met de stelling: 'Stad Leuven trakteert zijn personeelsleden op dagje Walibi, kostprijs: 60.000 euro. Moet dat kunnen?'. Het merendeel van de mensen vindt dat ongepast, zo blijkt uit de resultaten.

Van de 1.246 stemmers kozen 747 mensen, oftewel zo'n 60 procent, voor 'nee'. 499 stemmers, 40 procent, koos dan weer voor 'ja'. 

Op maandag 24 oktober wordt iedereen verwacht met de trein. Wie niet mee wil of kan, moet verlof aanvragen. Wie op maandag normaal niet aan de slag is, kan een roosterwissel aanvragen om mee te kunnen op Halloweenuitstap naar Waver. ’s Middags wordt er gezamenlijk geluncht in ‘Rebellion Land’. Iedereen van de stad Leuven mag en kan mee, alsook de leerkrachten van SLAC, OCMW-personeel en die van M Leuven, medewerkers van stedelijke vzw's, AG Stadsontwikkeling en werknemers van de Erfgoedsite Abdij van Park. De uitstap naar Walibi met de trein en lunch kost 48 euro per persoon. 48 maal 1.250 personeelsleden is exact 60.000 euro.

Oppositiepartij Open Vld stelde zich eerder al vragen bij de personeelsldag en het bijbehorende bezoek aan Walibi. “We zitten op dit moment in een historische koopkrachtcrisis, dan is het even slikken als de stad deze kost van 60.000 euro aankondigt”, zegt Alexandra Roumans van Open Vld daarover. "Op een moment dat vele burgers elke euro moeten omdraaien, is het toch raar om te horen dat er zoveel belastingsgeld naar zulke uitstap gaat", klinkt het.

Lees meer over