Zaak Reuzegom: KU Leuven start nieuw tuchtrechtelijk onderzoek en ontzegt betrokken studenten tijdelijk toegang tot gebo

4 september 2020 | 19u55 | Gepost door annpeeters
Sanda Dia
Om vanaf de start van het academiejaar de onderwijsactiviteiten veilig en sereen te laten verlopen, legt de KU Leuven ordemaatregelen op aan de studenten die betrokken waren bij de Reuzegom-doop van de overleden student Sanda Dia.

De betrokken studenten krijgen tot het einde van het eerste semester van het academiejaar 2020-21 geen toegang tot de universiteitsgebouwen en kunnen ook bij interactief afstandsonderwijs geen actieve rol opnemen. Zij krijgen wel de mogelijkheid tot het volgen van digitale lessen waarvoor geen contact met medestudenten vereist is. 

De vraag van de universiteit om inzage te krijgen in het strafrechtelijk dossier werd inmiddels ingewilligd. De universiteit maakt intussen gebruik van haar inzagerecht en is een nieuw tuchtrechtelijk onderzoek gestart. 

Om de sereniteit van de interne procedures en van de gerechtelijke procedure te bewaren, zal de KU Leuven zich onthouden van verdere commentaar.

Lees meer over