World Jam brengt muziekliefhebbers uit verschillende culturen samen

5 november 2019 | 13u52 | Gepost door redactie
World Jam brengt muziekliefhebbers uit verschillende culturen samen
Vorig jaar ging de eerste editie van World Jam door in kunstencentrum STUK, op 9 november 2019 is Het Narrenschip the place to be voor muziek-en kunstminnende Leuvenaars van allerlei culturen.
Het bericht World Jam brengt muziekliefhebbers uit verschillende culturen samen verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Ons evenement ‘World Jam’ is gericht op het samenbrengen van muzikanten en muziekliefhebbers uit Leuven met etnisch diverse achtergronden alsook van kunstenaars/muzikanten die geassocieerd zijn met etnisch diverse organisaties uit Leuven”, zegt  Iwona Pom van vzw Leitmotif.

De bedoeling van het World Jam event is dat de participanten en het publiek aanvoelen dat kunstenaars en creatievelingen met allerlei etnische achtergronden heel wat in hun mars hebben en dat co-creatie in een minder taalgebonden medium een artistieke en sociale meerwaarde kan betekenen. “Het doel is om internationale integratie in Leuven te stimuleren, ook op het gebied van cultuur en kunst.”

Op 9 november 2019 ontmoeten in Het Narrenschip aan de Vaart in Leuven autochtonen van de stad en vooral nieuwkomers met allerlei etnische achtergronden elkaar om samen muziek te spelen, elkaar beter te leren kennen en samen via muzikale co-creatie ook sociale samenhang te zoeken. “Tijdens en na het evenement ontmoeten we elkaar in kleinere groepen om onze ideeën, inspiratie en motivatie voor een duurzame integratie uit te drukken. De dynamiek van deze fase zal vastgelegd worden in audiovisuele interviews. Op basis daarvan zal een documentaire gerealiseerd worden. Die zal verspreid worden binnen de Leuvense circuit voor de verdere bewustmaking van de organisaties en individuen.”

Het bericht World Jam brengt muziekliefhebbers uit verschillende culturen samen verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over