Woonzorgcentrum Edouard Remy werkt trots mee aan de tweede pilootvaccinatie in Vlaams-Brabant

30 december 2020 | 09u53 | Gepost door annpeeters
eduard remy
Vandaag worden de bewoners van woonzorgcentrum Edouard Remy van Zorg Leuven gevaccineerd tegen het coronavirus. Bij Zorg Leuven zijn ze dan ook verheugd om met deze proefdag bij te dragen aan de nationale vaccinatiecampagne die op 5 januari 2021 uit de startblokken schiet.

Er is de afgelopen periode dan ook erg hard ingezet om iedereen - bewoners, medewerkers en familieleden - te informeren en te begeleiden. Voorzitter Verlinden: “Veel dank gaat naar de raadgevende artsen, de coördinatoren woonzorg, verpleegkundigen en maatschappelijk assistenten en alle medewerkers die de bewoners hierbij hebben bijgestaan en dit mee mogelijk hebben gemaakt.”

Met een vaccinatiegraad van 98,6 % kiest een overweldigende meerderheid van de bewoners van Edouard Remy voor het prikje. “Daar zijn we best fier op”, zegt Verlinden. “Slechts twee bewoners gaven aan niet gevaccineerd te willen worden. Het is en blijft een persoonlijke keuze die we respecteren.”

Ook de Leuvense woonzorgcentra stonden afgelopen jaar mee in de frontlinie van de coronacrisis. “Door de maatschappelijke context en geringe kennis was het initieel moeilijk om vat te krijgen op het virus”, blikt Verlinden terug. “We hebben dan ook afscheid moeten nemen van heel wat bewoners in uiterst moeilijke omstandigheden. Ondertussen hebben we in onze huizen de nodige expertise opgebouwd en weten we het juiste evenwicht te vinden om welzijn en veiligheid zoveel mogelijk te garanderen.”

Toch blijft de situatie een grote impact hebben op de werking. “Dat is zwaar en verre van zelfsprekend”, aldus Verlinden. “Ook met deze vaccinatieronde beseffen we dat er nog een weg af te leggen is. Totdat een aanzienlijk deel van de bevolking gevaccineerd is, zullen we waakzaam moeten blijven en elkaar zoveel mogelijk moeten blijven beschermen.”

Voorlopig zullen de bezoekers- en veiligheidsmaatregelen in huis dus nog niet versoepelen. Verlinden: “Maar met deze vaccinatie zetten we een eerste belangrijke stap, dichter naar elkaar. Het is de meest hoopvolle start die we ons voor dit nieuwe jaar konden wensen.”

Lees meer over