Woonzorgcentrum De Wingerd bouwt stelling voor veilig bezoek

17 April 2020 | 23u01 | Gepost door redactie
Woonzorgcentrum De Wingerd bouwt stelling voor veilig bezoek
Tijdens een overleg over op welke manier familie toch volwaardig en veilig een bezoek aan hun geliefde kan brengen, ontstond het idee van stellingbouw tot aan de terrassen van de verdiepingen. Wat gisterenmiddag nog een droom was bleek al snel, en dit met de ondersteuning van het brede netwerk van De Wingerd, een haalbare kaart te zijn. Ondertussen liggen de plannen voor de stellingbouw door het Bouwbedrijf Meekers (Tongeren) en het sjorwerk van de Scoutsgroep van Herent klaar en zijn de voorbereidingen voor de uitvoering gestart. Campusdirecteur van De Wingerd, Jan Vanwezer, kijkt nauwlettend toe op de veiligheid en verheugt zich tegelijkertijd op de eerste ontmoetingen in de hoogte.
Het bericht Woonzorgcentrum De Wingerd bouwt stelling voor veilig bezoek verscheen eerst op Leuven Actueel.

In de kleinschalige woningen van WZC De Wingerd wonen acht bewoners samen. Elke woning heeft een eigen buitenterras. Nu al genieten bewoners vanop het terras van zwaaibezoeken, van optredens van fanfares en dansshows. Wie op de eerste verdieping of hoger woont, beleeft dit uiteraard anders dan wie op de begaanbare vloer woont.

Het Bouwbedrijf Meekers uit Tongeren die in maart nog in volle actie op het domein aanwezig was, ziet het plan helemaal zitten om voor 14 woningen via een professionele trap en een stellingbouw tot de terrassen van de derde verdieping een veilige oplossing voor bezoekers en bewoners te bouwen. De Scoutsgroep van Herent, experts in het sjorren van installaties, neemt 2 woningen tot zich. Hun sjorwerk reikt tot aan de tweede verdieping. Uiteraard wordt de veiligheid bewaard en wordt toegezien op de lopende maatregelen van social distancing. “Wij kijken alvast uit naar de eerste ontmoetingen de glunderende gezichten van bewoners op hun terras en de familieleden vanop het platform van de stelling”, zegt Jan Vanwezer, Directeur VZW De Wingerd.

Het bericht Woonzorgcentrum De Wingerd bouwt stelling voor veilig bezoek verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over